Zaujala nás štýlová a neprehliadnuteĺná kolekcia okukiarov značky IOKO, za ktorou stojí jej zakladateľka Dana Prekopová. Optika IOKO vznikla v roku 2005 a stala sa súčasťou medzinárodnej mapy dizajnu, špecializovanou na predaj okuliarov z nezávislých kreatívnych produkcií, oceňovaných na svetových dizajnových fórach.


Mame záľubu v tom, prezentovať naše okuliare rovnako originálne lebo každý kus je jeden jediný originál a preto sme zvolili nezvyčajné miesto a neopozeranú tvár na look book.

Slovenské Národné Múzeum a jeho depozitár je zvyčajne ukrytý pred zrakmi verejnosti. Jeho impozantný interiér nás očaril natoľko, že sme si ho vybrali pre aktuálnu sériu fotografií s okuliarmi IOKO & NA eyewear, ktorej autori sú IOKO / Dana Prekopová a NA eyewear / Nastassia Aleinikava & Pavel Kahotski. Okuliare sú z Bio Acetátu, čo je 100 % rozložiteľný materiál. Navyše, súčasťou okuliarov je aj brošňa z rovnakého materiálu na pozlátenej platničke, ktorú autorsky zhotovuje Nastassia Aleinikava.
Súčasťou balenia okuliarov je zvyšok z bio acetátovej platničky, ktorá ostane po vyrezaní predného dielu a z “okuliarových očí” je použité jedno na brošničku na pozlátenej platničke.


http://www.ioko.sk/
Foto: Jakub Gulyás photography

Leave a comment