Krásny recept, vyrobený niektorými z mojich najobľúbenejších ingrediencií. Tieto jednoduché, čerstvé, ázijské príchute sú tak dobré, že keď sa spojí dokopy šťavnatosť a chrumkavosť mrkvy, vzniknú nám úžasné rezance. Ak môžete nájsť fialovú mrkvu (teraz je v sezóne), vytvoríte skutočne jedinečne vyzerajúce rezance. Ak nemôžete, môžete určite používať bežné mrkvy, recept bude rovnako chutný!
Ingrediencie pre 2 porcie:
Omáčka:
½ šálky (120 ml) kokosového mlieka
¾ palca (2 cm) zázvoru
1 stredný strúčik cesnaku
1 polievková lyžica tamari
1 polievková lyžica za studena lisovaného sezamového oleja
šťava a kôra z ½ limetky
1 lyžička kokosového cukru
chili vločiek, podľa chuti
Rezance:
2 veľké fialové mrkvy, tenké špirály
Ozdoba:
1 lyžica bielych a / alebo čiernych sezamových semienok, ľahko opečených alebo surových
1 malá hŕstka mäty
POSTUP:
1. Umiestnite všetky prísady na omáčku do mixéra a mixujeme, kým je omáčka krémová a hladká.
2. Vymixovanú omáčku dáme do veľkej misy a pridáme mrkvové rezance. Dôkladne premiešame.
3. Porciu na tanieri posypeme sa sezamovými semiačkami a mätou a môžeme podávať.